Sokak Fotoğrafçılığında Ekipman Kullanımı

Cevapla
hakansenbahceli


Bu Üye f/22 Lens Gibidir..Ne Yazık Ki Sadece 50'nin Altında Mesajı Vardır!
Bu Üye f/22 Lens Gibidir..Ne Yazık Ki Sadece 50'nin Altında Mesajı Vardır!
Mesajlar: 16
Kayıt: Sal Oca 01, 2019 8:32 pm
Teşekkür etti: 0
Teşekkür edildi: 9 kez

Sokak Fotoğrafçılığında Ekipman Kullanımı

#1

Mesaj gönderen hakansenbahceli » Cmt May 09, 2020 2:39 pm


Merhaba,

Bu konu başlığı altında sokak fotoğrafçılığında kullandığınız ekipman ile ilgili görüş ve önerilerinizi belirtebilirsiniz.

Sokaklarda fotoğraf üretmenin uzun ve yorucu yürüyüşlerle mümkün olduğu gerçeğiyle bağlantılı olarak sokak fotoğrafçılığında kullanılacak ekipmanın ağırlığı önem kazanmaktadır. Günümüzde teknolojilerinin de gelişmesi ile birlikte dslr fotoğraf makinalarına göre ciddi anlamda daha hafif ve taşınabilir olan aynasız fotoğraf makinalarının sokak fotoğrafçılarının öncelikli tercihleri arasına girdiğini söylemek mümkündür. Bir çok fotoğrafçı bu avantajları yanında boyutlarını da hesaba katarak sokak fotoğrafı üretirken daha az fark edilmeyi beraberinde getiren aynasızların dünyasına geçiş yapmaktadır.

Sokak fotoğrafçılığında ideal lens açısının full frame gövdelerde 35mm olduğunu söyleyebiliriz (Crop gövdelerde 23mm). Yine 24mm, 28mm, 50mm sokaklarda rahatlıkla kullanabileceğiniz lens açılarıdır. Kişisel görüşüm prime lensler dışında full frame gövdeler için sokaklarda kullanabileceğiniz en iyi zoom lens açı aralığının 24-70mm olduğudur.

Sahip olduğunuz fotoğraf makinası gövdesi ve lensi ne olursa olsun önemli olan sokak fotoğrafçılığı alanında fotoğraf üretme gayretiniz ve dürtünüzdür. Daha iyi fotoğraflar çekebilmek için elinizdeki ekipmanların daha iyisine ihtiyacınız olmadığının farkında olmanız gerekmektedir. Sokak fotoğrafçılığı için ihtiyacınız olan sokaklarda olmak, yeni rotalar keşfetmek ve sokaklardaki değişimi gün be gün belgelemektir.
Bu kullanıcılar mesajınıza teşekkür etti hakansenbahceli mesajı için:
Cag_a_taY (Cmt May 09, 2020 4:25 pm) • AliZafer (Pzr May 10, 2020 6:13 am)
Değerlendirme: 25%



Cevapla

“SOKAK FOTOĞRAFÇILIĞI” sayfasına dön